Auchentoshan 12 y.o MK 9/10 excellent
Hodnocení whisky podle výrobce:
Aroma: creme bruleé, výbuch citrusů a typickou ořechovost a listovost Auchentoshanu.
Chuť: hladká, sladká, s náznakem mandarinek a limetek.
Dokončení: zázvorové, suché a příjemnou přetrvávající oříškovostí.
Connemara Peated Single Malt MK 6/10 PEAT
Hodnocení whisky podle výrobce
Aroma: kouřová rašelinnost vyvážená se závany medu a sušeného ovoce. Chuť: hedvábně hladká s medově sladkým začátkem, následovaným sladem a ovocem a dávající prostor tělnaté rašelině.
Dokončení: dlouhé a vítězné s medovými tóny a rašelinným závěrem.
Hodnocení podle M. Jacksona (Whisky Magazin)
Aroma: úžasně rašelinové a kouřové.
Chuť: hebká, olejovitá, sladká, parfémová, kouřová.
Dokončení: kouřové, sladce trávové.
Hodnocení podle J. Murraye (Whisky Magazin)
Aroma: sladké, čistá rašelina, vanilka a květinové tóny - jedna z nejhlubších a nejkomplexnějších irských vůní.
Chuť: opět velmi sladká, rašelinová, měkce medová a olejovitá, báječně kouřová.
Dokončení: vysychá a trochu získává dubovou kousavost, ale rašelina se valí dál.
Tyrconnell Single Malt Irish Whiskey MK 9/10
Hodnocení whisky podle výrobce:
Aroma: plné a ovocné, citrusovo-kořeněné.
Chuť: dobře strukturovaná s medovými tóny, šťavnatost pomerančů a citrónů, silný slad vyvážený s olejovitou sladkostí.
Dokončení: dlouhé, s dominantním sladem.
Hodnocení whisky podle J. MUrraye (Whisky Magazin):
Aroma: čerstvé, sladové a úžasně ovocné - spousta citrusů a stopy jablek.
Chuť: intenzivní slad s výraznou měděnou bohatostí, kořeněná, vyvážená.
Dokončení: suché, bez hloubky.
Hodnocení whisky podle M. Jacksona (Whisky Magazin):
Aroma: velmi aromatické, olejovité, ovbilné, suchost jablečných šlupek.
Chuť: lehká, olejovitá, trávová, lehce sladová a koláčová, vanilkově sladká.
Dokončení: čisté, křehké, náznak uhlí.
Rémy Martin V.S.O.P MK 9/10
Aroma: vanilka, dub, fialky, růže, meruňkový džem, slabě portské, květiny, lískové oříšky, lékořice.
Chuť: hebká, dobře vyvážená, hřejivá.
Nejprodávanější a nejoblíbenější koňak ve své kategorii. V době svého uvedení na trh revoluční produkt, který je dodnes "zákonodárcem kvality" a hvězdou ve své kategorii, podle něhož se posuzují produkty ostatních výrobců. Ve vůni se projevují stopy kandovaného ovoce, chuť je zaoblená a lahodná, plná s příjemnou lehkou ostrostí.
Výroba: Destilací vína vyrobeného z 60 % hroznů vypěstovaných výhradně v oblasti Grande Champagne a 40 % hroznů vypěstovaných v Petite Champagne, které leželo tzv. „na kalech“ v menších bečkách (pojem Fine Champagne znamená směs koňaků výhradně z obou Champagnes, přičemž ty z Grande Champagne musejí převažovat).
Rok založení: 1724, uvedení na trh v třicátých letech 20. století
Kategorie: koňak Fine Champagne
Zrání: Průměrná doba zrání koňaků podílejících se na směsi je 8 let; používají se sudy z limousinského dubu vyrobené ve vlastním bednářství.
Žádné komentáře:
Okomentovat