asi 2 krajíce chleba - libovolně tvrdého
půl lžičky drceného kmínu
hrnek mléka (200 ml - takže ne plný)
vajíčko
stroužek česneku (nemusí být)
litr vody - nejlépe z klobásek či párků
bujón (nemusí být)
sůl a pepř
něco zeleného na posypání (petrželka, pažitka, cibulová nať...)
Chleba nakrájíme na kostky a dáme ho do vody. Nejlepší je na to voda z klobásek - takové věci se u nás také nevylévají. Přidáme bujón (nebo jen sůl) a kmín a necháme vařit, až se chleba rozpustí. Když se mu nechce, můžeme mu nakonec pomoct tyčovým mixérem.
V mlíku rozkvedláme vajíčko, vlejeme do polévky a necháme převařit. Dosolíme, opepříme, můžeme přidat rozmačkaný česnek. Polévka většinou ještě do druhého dne zhoustne, takže se může ještě rozředit.
Rozdělíme na talíře, ozdobíme nasekanou pažitkou nebo jinou zelení a je hotovo. Je to nejen levné, ale taky rychlé.
Žádné komentáře:
Okomentovat