Josef Stanislav
7. 12. 2013
Vlastní značku mi nikdo nesebere, říká výrobce tabáku a doutníků z Brna
Tabák se na polích sklidí a listy se přímo na plantážích suší. Když mají takovou tu žlutohnědou barvu, odvezou se do továrny na zpracování. Tam se listy vytřídí, naskládají se do velkých stohů, vysokých až dva metry, a pokropí se. Tím pádem při udržování teploty kolem sedmdesáti stupňů nastává v listech kvašení. Bílkoviny se rozkládají na cukry a tabák ztrácí štiplavost. Čím déle se fermentuje, tím je tabák sametovější. A trvá to i půl roku. Některé firmy tu dobu zkracují, ale to je špatně. Listům se musí věnovat péče. Ale základem je samozřejmě kvalitní rostlinka.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat